Lesprogramma Kinder- Deugdenyoga Workshop

Door de innerlijke kwaliteiten van de kinderen te zien, te benoemen en door yoga worden ze versterkt. In deze workshop leer je kinderen bewust kennis te maken met deugden. Elk kind bezit prachtige kwaliteiten, die ze kunnen inzetten voor een zelfstandig, sterk en positief leven. Ze leren welke deugden hen kunnen ondersteunen bij bepaalde situaties en deugden herkennen bij anderen.

De eerste dag ga je zelf in contact komen met de deugden. Wat kan jou helpen in bepaalde situaties. Herken leermomenten in jezelf en naar de kinderen. Actief aandacht toepassen naar kinderen en ze helpen hun eigen oplossingen te bedenken, hen helpen ontdekken welke deugden ze kunnen inzetten. Ook een verrijking wanneer je de Deugden Workshop al hebt gedaan. Je leert hoe je de deugden bij kinderen introduceert. Hoe je dit kan integreren in de yogalessen.

Je gaat zelf verschillende deugdenyogalessen voor kinderen ervaren zodat je genoeg inspiratie hebt om ze dan zelf te gaan maken. Daar gaan we de 2e dag mee de slag. Daarnaast krijg je een flink aantal deugdenyogalessen voor kinderen mee naar huis, zoals; Zelfvertrouwen, Moed, Kracht maar ook bijvoorbeeld de wat moeilijker deugden zoals Reinheid. De lessen bestaan uit yogahoudingen in combinatie met affirmaties, spelvorm, rituelen, meditaties en iets creatiefs.

Het accent wordt gelegd op kinderen van 6 tot 12 jaar.

Docent
Toen Patty in 2009 met het Deugdenproject in aanraking kwam wist ze meteen dat dit precies was wat er nog ontbrak. Ze heeft de deugden geintegreerd in de yogalessen. Ze past de methodiek ook toe bij counseling. Sindsdien zijn er niet alleen al relaties ‘gered’ omdat partners anders naar – met een deugdenbril – naar elkaar leerden kijken. Ook kinderen kwamen sneller en beter in hun kracht te staan. Patty kreeg laatst van een moeder die de cursus Opvoeden met deugden had gevolgd te horen, dat zelfs de buren vroegen wat er met haar zoontje was gebeurd, omdat hij zoveel rustiger en vrolijker was! Harmonie en vrede, dat is waar Patty voor gaat. Na deelname aan de deugdenworkshop is er ook een positieve verandering in relaties zichtbaar menig huwelijk is weer in bloei gekomen, zelfs die op springen stonden! Ook op de werkvloer is het resultaat merkbaar. Vandaar dat ze als Deugdenproject Begeleider met veel enthousiasme diverse deugdencursussen geeft.