Deugden Workshop 3-daagse

Heb je de 2-daagse basiscursus van het Deugdenproject gedaan? Wil je je nog meer bekwamen in het toepassen van de 5 strategieën, of hier zelf cursussen of coaching in gaan geven? Zet de volgende stap en meld je aan voor de 3-daagse verdieping/begeleider training.

Doelstellingen van deze training:

  1. Het opfrissen en verdiepen van je kennis en begrip van de basisprincipes van het Deugdenproject™.
  2. Het vergroten van je zelfvertrouwen om het Deugdenproject™ uit te dragen, in je eigen omgeving en/of als begeleider, het maakt niet uit voor welke toepassing of doelgroep: opvoeden, kinderopvang, scholen, enz.
  3. Ook vertellen we je over Stichting Deugdenproject Nederland, toegang tot cursusmaterialen, website en ontmoetingsdagen, kortom hoe het netwerk van begeleiders samenwerkt.

Programma

Doelstellingen van de workshop:

Het verdiepen van je begrip van de basisprincipes van het Deugdenproject™, het inzetten van de vijf strategieën in samenhang met elkaar en het ontwikkelen van een 'deugdenprojecthouding':

Dat bereiken we samen door middel van ervaringsgericht leren: uitwisseling in kleine groepjes, demonstraties, oefening onder begeleiding, opdrachten in (doelgroep) teams (zoals bijvoorbeeld opvoeden,onderwijs, werk of persoonlijke groei), creatieve opdrachten, rollenspel, persoonlijke reflectie, het delen van succesverhalen, uitdagingen, muziek, verhalen, filmpjes en nog veel meer. Je zult ontdekken dat het Deugdenproject™ heel breed toepasbaar is en een scala aan mogelijkheden biedt.

Het vergroten van je zelfvertrouwen om het Deugdenproject™ uit te dragen, in je eigen omgeving en/of als Begeleider:

Je gaat met een klein team aan de slag met het ontwerpen van een (stukje) deugdenworkshop of- training voor een specifieke doelgroep. Met jouw teamgenoten ga je dit stukje workshop ook daadwerkelijk 'faciliteren'. Daarbij leer je hoe je bewust het doel en effect van de vijf strategieën kunt overbrengen. Je leert hoe je zelf in communicatie met je deelnemers/ publiek de 5 strategieën toepast. Ook doe je talloze ideeën op voor het gebruik van ijsbrekers en energizers (strategie 4 onderdelen).

Persoonlijk plan privé, in je werk of als toekomstig begeleider:

Tot slot maak je een persoonlijk plan, om je wens ten aanzien van het uitdragen van het Deugdenproject™ concreet te maken. Je gaat op zoek naar antwoorden op vragen, zoals: wat kies ik uit het brede scala van mogelijkheden? Hoe pak ik het aan? Welke deugden zullen me ondersteunen? Wat heb ik nog nodig? Wie of wat kan me daarbij helpen? Ook vertellen we je over Stichting Deugdenproject Nederland, toegang tot cursusmaterialen, website en ontmoetingsdagen, kortom hoe het netwerk van begeleiders samenwerkt

Doelgroep
Deze workshop is voor ouders en professionals zoals (kinder)yogadocenten, die op ontspannen en diepgaande wijze hun kennis en kunde in de omgang met kinderen en anderen willen verbreden. Ook voor iedereen die wil werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling en een andere kijk op zichzelf en relaties. Dus toepasbaar in het gezin, relaties en op de werkvloer.

3-daagse workshop Deugden

Data en tijden
 11, 12 en 13 oktober 2019, 10.00 – 21.00 uur (1e dag) en 10.00 – 17.00 uur (2e en 3e dag)

Kosten
€ 550,00 (inclusief reader, lesmateriaal, koffie, thee en fruit). Op de 1e dag eten we gezamenlijk.

Klik hier voor de prijzen workshops

Voor de 3-daagse Deugden Workshop moet je de 2-daagse basis Deugden Workshop positief hebben afgerond.

Docent

Master Facilitator Patty Jongemaets geeft deze cursus op haar prachtige locatie in Amsterdam aan het Nieuwe Meer, vlakbij het Amsterdamse bos.