Geen categorie

Verwarm je hart met yoga

De bekende hartchirurg Dr. Dean Ornish ontdekte dat gevoelens gerelateerd aan het hart – zoals vertrouwen, een gevoel van ergens bij horen, het vermogen om van iemand te houden en weten dat er iemand van je houdt – de meest belangrijke factoren zijn die het genezingsproces beïnvloeden. Dr. Ornish trok de krachtige conclusie dat als liefde een medicijn is, het een medische fout van een arts zou zijn dit niet voor te schrijven.

Het hart is zo krachtig dat het ons fysieke, emotionele en mentale voelen helemaal in balans kan brengen. Yoga heeft het vermogen om mensen opener te maken voor gevoelens als liefde, vreugde en compassie. Het ideale medicijn dus. Yoga combineert beweging, ademhalingswerk en meditatie om het hart te activeren. Zo wordt het een smeltkroes voor verandering en kunnen pijnlijke emoties in hun positieve tegenpolen worden omgezet.

De Dru houding ‘zetel van het hart’ masseert bijvoorbeeld zachtjes het hart en creëert balans en tevredenheid. Waardoor opgebouwde stress en boosheid de kans krijgen te veranderen in enthousiasme en liefde.

Dru Yoga oefening die je opent voor de liefde in je hart

Graag deel ik een mooie en simpele Dru Yoga oefening met jou. Die je opent voor de liefde die in je hart leeft:

Breng je handen in Namasté (gebedshouding) met de duimen tegen de borst.

Adem rustig en diep in en breng je aandacht naar het hart, naar het gebied achter het borstbeen.

Adem rustig door en concentreer je op je hart en terwijl je dit doet denk je aan drie dingen waarvoor je dankbaar kunt zijn in je leven.

Terwijl je aan die dingen denkt, stel je open voor een gevoel van warmte dat zich in het hartgebied verspreidt.

Denk dan aan van wie jij houdt en dan wie houden er van jou?

Blijf nog even rustig zitten en mediteer op ik ben liefde.

Of pak onderstaande kaart en mediteer erop.