Docentenopleiding Kinderyoga

Erkende opleiding door Yoga Alliance Professionals (YAP)

Wil je kinderyoga gaan geven? Volg dan de docentenopleiding Kinderyoga bij Dolfijn Wellness. De eerste officiële korte beroepsopleiding Docentenopleiding Kinderyoga in Amsterdam.

De data waarop je de docentenopleiding kinderyoga kunt volgen: eind september 2017 starten er vrijdag- en zaterdaggroepen. Er is ook een versnelde docentenopleiding Kinderyoga. In december 2017 in Spanje, en in juli 2017 in Nederland.

Officiële docentenopleiding Kinderyoga in Amsterdam

We leven in een tijd waarin ook kinderen druk kunnen ervaren. Ze moeten presteren op school, kunnen last hebben van een negatief zelfbeeld of ervaren bijvoorbeeld sociale druk, ook door alle sociale media bijvoorbeeld. Door yoga leren kinderen op een speelse manier te ontdekken hoe ze hun lichaam en geest gezond kunnen houden. Met yoga komen en blijven ze gemakkelijker in balans. Ze ontwikkelen zelfvertrouwen en staan steviger in hun schoenen. Niet voor niets wordt kinderyoga steeds populairder.

Kinderyoga haalt de kracht in kinderen omhoog

De docentenopleiding Kinderyoga biedt een uitstekende basis om kinderen op een speelse en positieve manier bij hun yoga-oefeningen te begeleiden. Positief opvoeden vanuit de deugden, kinder-NLP, massages, mantra zingen, mandala's maken, ademoefeningen, helende verhalen, meditatie en visualisatie komen allemaal aan bod. Op een speelse manier haal je de kracht in het kind omhoog. Tevens komt bij jezelf je innerlijk kind aan bod en is het een verdieping voor je eigen ontwikkeling. “Alleen al een cadeau voor jezelf", is een veelgehoorde reactie van cursisten.

Meditatie en yoga

Recent onderzoek (Harvard University) concludeert dat meditatie hersencellen opbouwt, de concentratie en het geheugen verbetert. Meditatie komt dan ook aan bod tijdens de opleiding. Yogahoudingen zijn immers ontwikkeld als voorbereiding tot meditatie, voor het al tot rust brengen van het kind. Zo helpen we de kinderen op groeien tot evenwichtige en gelukkige mensen en werken we mee aan een liefdevolle wereld.

De docentenopleiding Kinderyoga is een opleiding (9 hele dagen) waarin je op inspirerende, liefdevolle en verantwoorde wijze yoga leert geven aan kinderen van 3 tot en met 12 jaar. De studiebelasting van de opleiding bedraagt 60 uur (60 les uren + zelfstudie plus minus 10 uur waarbij het oefenen van de asana's niet is meegerekend).

De inhoud en studiebelasting van de versnelde opleiding is hetzelfde. Je volgt de opleiding dan 8 aaneengesloten dagen.

Je kunt de opleiding ook uitbreiden met een extra module Deugdenyoga voor kinderen of de Tweedaagse workshop Deugden. Deze laatste is ook prachtig om los te doen, voor iedereen die positiever in relatie tot jezelf en anderen wil staan. In de opvoeding haal je de kracht in het kind omhoog.

Na afronding

Na het voltooien van de opleiding, inclusief eindopdracht en minstens 90% aanwezigheid, ontvang je het certificaat 'Docent Kinderyoga'. De eindopdracht bestaat uit het uitwerken en geven van een volledige les Kinderyoga, waarbij de yogahoudingen op een correcte wijze worden uitgevoerd. Je kunt op aanvraag als kinderyogadocent worden opgenomen in het register van Dolfijn Wellness register. Ook mag je het keurmerk op je website plaatsen.

Na je opleiding Kinderyoga blijft Dolfijn Wellness je inspireren en ondersteunen:

  • Je ontvangt een logincode voor een afgeschermd deel van de website waar je kinderyogalessen van mede-cursisten vindt ter inspiratie.
  • jaarlijkse Kinderyogadag in samenwerking met afgestudeerde cursisten
  • jaarlijkse terugkomdag voor cursisten
  • ondersteuning per mail bij yoga gerelateerde vragen

Na het afronden van deze opleiding kan je de volgende workshops volgen:

Locatie: Amsterdam of Pego (Spanje)

Onze opleidingen volg je bij onze yogaschool aan het Nieuwe Meer in Amsterdam Buitenveldert. Net buiten de drukte van de stad Amsterdam is Dolfijn Wellness een oase van rust en ontspanning. Hier kom je tot jezelf. Dolfijn Wellness beschikt over een fijne, lichte yogaruimte met uitzicht op het water. Bij mooi weer geven we de lessen op de houten vlonders aan het water. Soms ook zelfs op het water.