BlogDeugd

Gastblog YogaHabits over reinheid bij yogakleding (+ korting!)

Voor de deugd reinheid hebben we een gastblog van Aimée Kuntz van YogaHabits. Want als het gaat om yogakleding is er veel te winnen wat betreft reinheid. Plus ze heeft nog een goede tip voor ons hoe je yogakleding schoon én fris houdt! En YogaHabits trakteert ons op een mooie korting omdat ze 4 jaar bestaan. Gefeliciteerd Aimée!

Bijdrage van Aimée Kuntz

Als je denkt aan yogakleding denk je misschien niet als eerste aan reinheid. Maar zoals je waarschijnlijk al hebt ontdekt, blijken er als je aan de gang gaat met een deugd zoveel meer toepassingsgebieden dan je in eerste instantie zou denken.

In het geval van kleding is dit beeld helaas in veel gevallen terecht. De kledingindustrie staat nou niet bekend om haar schone gebruiken. Gelukkig zijn er wel steeds meer mensen die het belangrijk vinden om goed voor onze aarde en alle inwoners te zorgen. Hieronder zijn ook een aantal yogi’s die deze deugd hebben gecombineerd met hun creativiteit om hele mooie yogakleding designs te ontwerpen die wel met de deugd reinheid zijn gemaakt. En dit zijn exact het type yoga merken die ik verkoop bij YogaHabits.

Eco-vriendelijk kleuren en fabriceren van yogakleding

Wist je bijvoorbeeld dat het kleurproces van kleding normaal gesproken zeer slecht is voor de waterkwaliteit? K-DEER hanteert echter zeer strikt eco-vriendelijke richtlijnen om de kwaliteit van het water te waarborgen. Daarnaast gaat een deel van de opbrengsten van hun signatuur stripe collectie naar goede doelen en ondersteunen ze een een positief (lichaams) zelfbeeld door o.a. te zorgen dat hun ontwerpen mooi staan of je nou maat XS of 4XL hebt.

Een andere pionier is Teeki. Zij maken yogakleding van materiaal dat is gemaakt van gerecyclede plastic waterflessen. Een geweldig pragmatische manier om minder plastic op stortplaatsen te krijgen. Het materiaal is natuurlijk wel super zacht, voert vocht direct af en zit als een tweede huid.

Leven vanuit de yogafilosofie

Voor mij persoonlijk is het aanbieden van yogakleding die gemaakt is met yoga waarden één van de manieren waarmee ik wil bijdragen om een leven geïnspireerd door de yoga filosofie toegankelijker te maken. Alle yoga merken die ik via YogaHabits aanbiedt zijn dan ook geproduceerd in goede arbeidsomstandigheden. Ook dat is voor mij een vorm van reinheid. Om anderen niet in andere omstandigheden te laten werken dan wat ik graag voor mezelf zou zien.

Je yogakleding schoon en fris houden

Door een scheutje kleurloze natuurazijn toe te voegen aan de was (in het vakje voor wasverzachter), voorkom je vieze geurtjes en blijven kleuren beter behouden. Hierdoor kan je jouw favoriete yogakleding prima koud wassen met een (kleiner) scheutje ecologisch wasmiddel en gaat het zelfs nog langer mee. Want duurzaamheid is ook een manier goed voor onze aarde te zorgen. En dat terwijl je jouw yogakleding lekker fris en schoon houdt.

Cadeautje!

Omdat YogaHabits inmiddels 4 jaar bestaat heb ik een leuke aanbieding voor je om dit te vieren. Je ontvangt nu 10% korting op de gehele collectie van YogaHabits.

Kortingscode: reinheid
Geldig t/m 31 juli 2019 op de gehele collectie op www.yogahabits.nl
(zolang de voorraad strekt)