BlogDeugd

Ervaar de kracht van Dankbaarheid

De afgelopen 3 weken hebben we met de deugd DANKBAARHEID gewerkt tijdens de Zoomlessen. Wat heeft deze deugd weer veel gebracht bij iedereen. Zo mooi om te horen!

Op wat voor manier dan ook… in deze tijd is de kans groot dat je er soms even doorheen zit. De deugd ‘Dankbaarheid’ kan jou dan ondersteunen.

Woorden hebben energie. Alles heeft energie en een frequentie. Boosheid, irritatie, verdriet, etc. hebben een lage frequentie die jou ongelukkig, vermoeid en zelfs ook ziek kan maken.

Hoe hoger de frequentie, hoe blijer, gelukkiger en gezonder je bent. Je trilt als het ware mee op die frequentie.

Meer weten? Ik kreeg een zeer uitgebreid artikel toegestuurd hierover. Klik hier om deze te lezen.

Laten we eens ervaren wat de energie van dankbaarheid kan doen:

Hoe mooi zou het zijn om jou op allerlei manieren op de energie van ‘Dankbaarheid’ te laten zijn? Lees mijn 8 tips:

1. Affirmaties

Start de dag op een krachtige manier door bij het opstaan de volgende affirmaties te noemen. Waarbij ‘u’ staat voor de allerhoogste bron, God, jouw hoger bewustzijn, het universum, de centrale zon... wat het voor jou ook maar mag zijn.

Zet je handen in Namaste bij je hart en zeg:

Ik ben gezond. Dank u voor gezondheid.
Ik ben heel. Dank u voor heelheid.
Ik ben goddelijke perfectie. Dank u voor goddelijke perfectie.
Ik ben zuiver licht. Dank u dat ik zuiver licht ben.
Ik ben liefde. Dank u voor liefde.
Ik geniet van deze nieuwe dag. Dank u voor deze nieuwe fantastische dag!

2. Adem

Ga rustig zitten en word je bewust van je adem. Voel het naar binnen en naar buiten stromen van je adem via je neus. Moeiteloos. Hoe bijzonder!

Wees dankbaar voor dit moeiteloze proces.
De adem. De prana. De zuurstof. Het leven.
Gratis en voor niets!

3. Groet de zon

Doe zonnegroeten en voel hoe bij iedere zonnegroet jouw lijf soepeler en soepeler wordt. Voel je dankbaar dat je dit kan doen

4. Steen voor steen

Doe 3 steentjes in bijvoorbeeld jouw broekzak. Breng ze een paar keer per dag van de ene naar de andere broekzak en noem bij ieder steentje iets waar je dankbaar voor bent.

5. Voor een ander

Doe iets voor een ander. Of geef iemand jouw glimlach. Een compliment. Het liefst doe je dit in ‘deugdentaal’. Voel een diepe dankbaarheid wanneer je dit doet.

6. Meditatie

Ga rustig zitten en breng je aandacht naar je adem. Doe een meditatie voor de healing van de aarde. Voel de rust over je heen komen.

Verbind je met de centrale zon. Visualiseer een pilaar/lichtstraal vanuit de Centrale Zon en laat dit via je kruin door je lichaam naar het middelpunt van de Aarde gaan.
Blijf verbonden met deze lichtstroom. Ervaar de helende kracht van dit licht dat jou en de aarde heelt.

Visualiseer een schitterende nieuwe spirituele toekomst voor de mensheid. Eén met een perfect begrip voor mannen en vrouwen, terwijl onze samenleving verder groeit dan de behoefte aan oorlogen en conflicten (aangezien alle duistere entiteiten, fysiek en niet-fysiek, van onze planeet worden verwijderd).

Visualiseer dat alle wonden van de mensheid worden genezen. Waarbij de hele mensheid wordt geïnspireerd en geleid. Waarbij iedereen zijn eigen verbinding ontdekt en van daaruit een liefdevolle verbinding aangaat met de ander. Een aarde vol liefde, harmonie en overvloed.

7. DoTerra

Heb je de oliën van doTerra al eens ervaren? Die hebben een hogere frequentie. Gebruik bijvoorbeeld de Orange Bliss, Wild Orange of Cheer en je wordt meegenomen op die frequentie. Heerlijk! Je hoeft er niets voor te doen. Gewoon in de diffuser, lekker aan ruiken of met een zachte kokosolie vermengen en op je lichaam smeren.

8. Deugdenyoga (via Zoom)

Doe eens mee met de Deugdenyogalessen via Zoom. Ik ben zo dankbaar dat ik dit kan doen! Het bijzondere is dat iedereen het als heerlijk ervaart. Zelfs de mensen die liever op les waren gekomen in plaats van via Zoom ervaren het nu toch als iets bijzonders!

Enkele reacties:

“Ik wilde nog zeggen dat ik zo blij ben dat je via Zoom les geeft! Zo fijn om je lessen niet te hoeven missen.”

“Ik wil je laten weten dat ik erg geniet van je Zoomlessen!”

“Wat zijn jouw lessen zacht en toch heel krachtig. Het is net alsof ik gewoon erbij ben.”

“Na veel weerstand op de Zoom-lessen, helemaal om!! Wat weet jij toch de verbinding ook via Zoom te maken!” 

Wil jij meedoen met de Zoomlessen?
Klik dan hier voor het lesschema + inloggegevens.

PS.

Niet het geluk maakt mij dankbaar, maar dankbaarheid maakt gelukkig!