BlogDeugd

De deugd eenvoud

Wanneer ik mensen vraag hoe hun vakantie was, hoor ik meestal dat ze even niks hoefden. Soms was er geen internet. Dat was eerst heftig maar uiteindelijk voelde het heerlijk. Met de camper weg of kamperen, alles simpel en eenvoudig, zo genieten! Iemand anders vertelde dat ze haar koffer kwijt was geraakt en het zonder make-up en kleding moest doen. Ze had 1 jurkje en 1 bikini gekocht en een paar slippers. Ze had genoten.

Tijdens de vakantie ontdekken we vaak hoe fijn het is om eenvoudig te leven. Je leeft in het moment en geniet van wat goed is. Het zou mooi zijn om dat gevoel nog even vast te houden. Ik denk dat de deugd ‘Eenvoud’ daarbij kan helpen. Daarom lijkt het me mooi om nog even bij deze deugd stil te staan.

Haar droom om een eigen hondenpension te beginnen kreeg steeds meer vorm. Het land had ze al gekocht, alleen het huis was nog niet klaar, behalve het gebouw waar de honden verbleven. Ze wilde niet meer wachten en besloot om alvast haar intrek te nemen. Bij de honden dan maar. Matrasje op de grond, wat kleding mee. Meer niet. Back to basic.

Het was de mooiste tijd van haar leven.

Wist je dat er 2 oorzaken zijn die ons afhouden van eenvoud?

Geen focus kunnen houden en
De overweldigende maatschappij waarin we leven.
Het leidt ons af van een eenvoudiger leven en zorgt ervoor dat we niet meer weten wat wel belangrijk is en wat niet.

Ontdek de kracht van een eenvoudige zenmeditatie
Door te ontdekken wat echt belangrijk is in je leven en je je te wapenen tegen allerlei verleidingen en afleidingen ben je in staat om meer in eenvoud te leven.

Meditatie kan daarbij helpen. Start met 2 minuten per dag. Hou het eenvoudig, maar hou je aan je doel.

Ga rustig zitten in meditatie zit of op een stoel.
Eerst ga je voelen hoe het met je is. Hoe voelt je lichaam en hoe gaat het mentaal met je?
Dan breng je je aandacht naar je adem.
In je hoofd tel je je adem: Ik adem in 1 en ik adem uit 1. Ik adem in 2 en adem uit 2.
Dit herhaal je tot de 2 minuten voorbij zijn.
Wees vriendelijk naar jezelf.
Neem al je gedachten waar die langskomen.
Tot slot: glimlach.

TIP: Gratis masterclass Mindvalley
“Een vader vraag zijn dochtertje welke toverkracht ze zou willen bezitten. Ze denkt na terwijl hij op zijn mobiel kijkt. Dan antwoordt ze: praten met dieren! Want dieren luisteren en zitten niet op hun mobiel!”
Bekijk de gratis masterclass van Mindvalley dat het verhaal vertelt hoe we ons steeds weer laten afleiden waardoor we niet meer weten wat echt belangrijk is. https://www.youtube.com/watch?v=s-XpdKVi2l8&feature=youtu.be